Podklady ku spádovým schôdzam 2024 – TU

 

 

Informácie a témy na spádové schôdze 2024

 

Spádové schôdze vykonať do 17.03.2024.

Zápisnice zo spádových schôdzí doručiť tajomníkovi KCHF do 25.03.2024 najlepšie mailom naskenovanú zápisnicu a prezenčku, ale môže byť aj poštou alebo ináč elektronicky po dohode.

Konferencia bude 20.04.2024  vo Zvolene o 9,00 hod.

Ing. Peter Grellneth aktualizuje zoznam členov k 1.2.2024 do 11.02.2024 pre spádové oblasti .

Na spádovkách sa ešte aktualizovať zoznam členov a údaje o nich, ak by boli nejaké čerstvé zmeny. 

V prezenčných listinách uveďte meno priezvisko, titul, adresu, mailovú adresu, telefón, podpis. 

Na spádovkách oboznámiť sa s plánom akcií KCHF a dať klubu vedieť o akciách plánovaných spádom KCHF- miesto zrazu, dátum, čas, prípadne propozície (napr. výcvikové dni, semináre a iné).

  • Voľba delegátov na konferenciu 20.04.2024!!! Voľba delegátov na konferenciu 2024 prebieha podľa kľúča: 1/10 = 1 delegát na 10 členov v spádovej oblasti – len z tých členov čo v deň konania spádovej schôdze sú riadnymi členmi KCHF (na rok 2024 a viac zaplatené členstvo, tí ktorí zaplatili po 31.1.2024 potrebujú aj znovuprijatie výborom KCHF) .Za delegátov voliť členov zo zoznamu členov uvedených na webovej stránke so zaplateným členským minimálne na rok 2024 alebo dlhšie.
  • Zvoľte si pre istotu aj náhradníkov za delegátov na konferenciu
  • Zistiť možnosť konania vyšších skúšok v období 2025 (Memoriál B. Baku) a 2026(MFK)
  • Možnosť navrhnúť výboru KCHF členov KCHF na poľovnícke vyznamenania za významnú činnosť pre KCHF (treba uviesť dôvody).Návrhy na vyznamenania SPZ bronzová strieborná, zlatá medaila, sv. Hubert a Zlatý kamzík SPZ  za prácu v KCHF a poľovníckej kynológii. Vopred zistiť u navrhovaných členov aké majú aktuálne vyznamenania (overiť u miestnych organizáciach OkO SPZ a či uplynul viac ako 5 ročný interval od posledného ocenenia) .

 

  • Ak je návrh na vytvorenie odznaku KCHF alebo plakety, prípadne iné návrhy na udelenie ocenenia za zásluhy a prácu v KCHF, dať informáciu KCHF.

Výbor KCHF navrhuje : Zo všetkých IHF konaných v danom roku (úspešných aj neúspešných IHF-ky, nie len do chovu), aby majiteľ jedinca nahlásil vykonanie IHF do systému elektronicky – tak ako je riešená aj prihláška na bonitáciu. Formulár má rovnakú formu ako rozhodcovská tabuľka pre IHF, kde sa len prepíšu údaje z už vyplnenej a podpísanej rozhodcovskej tabuľky z IHF.  Následne bude v systéme členom výboru komu bola IHF nahlásená po prekontrolovaní zapísaných údajov vykonanie schválenia na zápis do systému (ideálne ak pošlete fotku tabuľky tomu komu ste aj nahlasovali, aby vedel skontrolovať údaje). Údaje z IHF budú priradené k danému jedincovi a bude si ich môcť pozrieť každý člen na web stránke.  Výsledok bude objektívnejšie vyhodnotenie štatistiky z IHF a zmenšenie, administratívneho zaťaženia ústredia Kynológie v Bratislave, ako aj pri vytváraní spravodaja KCHF, nehovoriac už o možnom využití do budúcna – väčšia informovanosť o konkrétnom jedincovi.

Na Web stránke je už spustené nahlasovanie IHF, a prvé sú už nahlásené.

  • Návrh výboru na schválenie konferencii – doplniť kritéria chovnosti:  Podmienky do chovu    

      Klubové PF v I.cene alebo II. cene a hlavného rozhodcu na KPF navrhuje výbor KCHF.

  • Upozorniť členov – Pri súčasnom oznamovaní vykonania IHF do chovu členovi výboru alebo členovi dozornej rady nahlasovanie IHF treba vykonať minimálne 3 hod pred nástupom na IHF skúšky!!!
  • Oboznámiť členov – Pri vytváraní röntgenových snímkov je potrebné dbať, aby boli zreteľné (prosíme apelujte na veterinárnych lekárov), v opačnom prípade ich posudzovatelia nevedia relevantne vyhodnotiť a röntgen sa bude musieť opakovať. Ak sa bude stávať pravidlom, že snímky od niektorého veterinárneho lekára sa nebudú dať vyhodnotiť bude vyradený zo zoznamu veterinárnych lekárov na vykonávanie röntgenu DBK pre KCHF.
  • Klub by sa chcel do budúcna dohodnúť na reorganizácii spádových oblastí, nakoľko dnes sú spádové oblasti rozdelené niekde až na okresy, pričom niektoré majú len 1 či 2 členov a pre činnosť KCHF sú takmer nepoužiteľné. Ak by sa budúcnosti pristúpilo k organizovaniu klubových PF ako chovných skúšok, nie všetky oblasti by boli schopné takéto PF zorganizovať. Napr. viaceré „okresné spády“ už dlhšie obdobie spádové schôdze organizujú spoločne a možno by stálo za zváženie spojiť sa do väčších spádových oblastí. Na počet delegátov to nemá takmer žiadny vplyv,  keďže ten sa odvíja od počtu členov( podľa stanov platí : 1 delegát na každých 10 začatých členov v spádovej oblasti), ktorý sa zlúčením okresov nemení. Zámer klubu by bolo vytvoriť 10-16 alebo aj menej silných spádových oblastí.
  • Prejednanie činnosti spádovej oblasti – vyhodnotenie predchádzajúceho roku 2023, plán na budúci rok 2024.
  • Treba informovať členov, aby si čítali klubovú webstránku kde sa priebežne dávajú všetky informácie o klube, chove, chovných podmienkach, chovných jedincoch , atď. sú na stránke klubu „ klubchovatelovfarbiarov.sk

 

Pridaj komentár